ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε θα δοθούν έκτακτα επιδόματα Χριστουγέννων και αυξήσεις συντάξεων

11:26 - 09 Δεκ 2023 | Εργασιακά
Πότε θα δοθούν έκτακτα επιδόματα Χριστουγέννων και αυξήσεις συντάξεων
Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στις έκτακτες ενισχύσεις ενόψει των Χριστουγέννων και στον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος επεσήμανε ότι θα γίνει σήμερα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της οπαδικής βίας.

«Σε λίγες ώρες γίνεται διευρυμένη σύσκεψη, για να δούμε τι γίνεται με το θέμα», σημείωσε ο Βασίλης Σπανάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα στην αυστηροποίηση των ποινών.

Σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Εργασίας σχολίασε ότι, «λύνει πάνω από 100 προβλήματα διαφορετικών κλάδων, όπως η εργασία των συνταξιούχων».

Στη συνέχεια ανέφερε ακόμη ότι περιλαμβάνονται και «οι αυξήσεις για δεύτερη φορά μέσα στο 2023 για τις συντάξεις, οι οποίες θα δοθούν 18- 22 Δεκεμβρίου.

Τότε θα δοθούν και οι έκτακτες ενισχύσεις σε συνταξιούχους, ΑμεΑ και ευάλωτους πολίτες».

Όσο για το ύψος της αύξησης στις συντάξεις που είναι χαμηλά στο 3% τόνισε πως «η αύξηση των συντάξεων εξαρτάται από τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη. Οι αυξήσεις θα είναι μόνιμες και όχι μόνο, θα έρθουν κι άλλες».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 09 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.