ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει η προθεσμία-Τι πληρώνουμε έως τέλος Αυγούστου

10:14 - 27 Αυγ 2023 | Φορολογία
Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει η προθεσμία-Τι πληρώνουμε έως τέλος Αυγούστου
Αρκετές είναι οι υπολειπόμενες φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του μήνα, με πρώτο και σημαντικότερο την υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ, που θα πρέπει να κατατεθεί, τα μισθωτήρια συμβόλαια, στα οποία όσοι είχαν κάποιες διακοπές σε αυτά πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, μπορούν να τα λύσουν χωρίς κάποιο πρόστιμο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση χρειάζεται να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ για την κάθε λύση μισθωτηρίου.

Επιπλέον, χρειαζεται να καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και το ΦΠΑ για όσους δεν είχαν καταβάλλει το σύνολο και είναι η δεύτερή τους δόση για να πληρώσουν.

Η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, όπου η δόση θα είναι διπλή για όσους δεν είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση τον προηγούμενο μήνα και δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση στα τέλη Ιουλίου και τέλος η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, που εξοφλείται σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, που τελειώνουν στις 29 Φεβρουαρίου του 2024.

Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να πληρώσει μέσω πιστωτικής κάρτας σε 12 δόσεις, ενώ μπορεί να ενταχθεί και στην πάγια ρύθμιση που έχει παραπάνω δόσεις, αλλά με προσαύξηση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 27 Αυγ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.