ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαχείριση πανδημίας: Οι Έλληνες οι πιο ικανοποιημένοι σε διεθνή δημοσκόπηση

13:38 - 15 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Διαχείριση πανδημίας: Οι Έλληνες οι πιο ικανοποιημένοι σε διεθνή δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 53 χώρες δείχνει πως οι Έλληνες πολίτες είναι οι πλέον ικανοποιημένοι σε σχέση με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 120.000 πολίτες διεξήγαγε η γερμανική εταιρεία δημοσκοπήσεων Dalia Research και ο οργανισμός Alliance of Democracies Foundation με επικεφαλής των πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Πίσω από την Ελλάδα, όπου το 89% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην κρίση του κορονοϊού, βρίσκονται Ταϊβάν (87%), Ιρλανδία (87%), Νότια Κορέα, Αυστραλία και Δανία (86%).

Στον αντίποδα βρίσκονται οι πολίτες από τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μόνο το 1/3 των συμμετεχόντων εκτιμά ότι οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν καλά στην κρίση του Covid-19 σε αντίθεση με το 60% που πιστεύει ότι η αντίδραση της Κίνας ήταν καλή.

Όπως επισημαίνει ο Guardian μόνο σε τρεις χώρες - στην Ταϊβάν, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα - υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνησης της Ουάσινγκτον τα πήγε καλύτερα από την κυβέρνηση του Πεκίνου.

Αντίστοιχα περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ ασκούν αρνητική επιρροή στην παγκόσμια δημοκρατία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.