ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Η Τουρκία οφείλει να κάνει πίσω στην Αμμόχωστο

13:08 - 08 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Πέτσας: Η Τουρκία οφείλει να κάνει πίσω στην Αμμόχωστο
Την καταδίκη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αποφαση της Τουρκίας να λειτουργήσει το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου που παραμένει ακατοίκητο από το 1974, επανέλαβε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κ Πέτσας δήλωσε πως "πρόκειται για άλλη μία προκλητική ενέργεια που παραβιάζει τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και συγκρούεται με το πρόσφατο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως "η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αλλά και με χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την απόφαση της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε τη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει για το θέμα αυτό".

Ο κ. Πέτσας κατέληξε λέγοντας πως "αν η Τουρκία δεν κάνει πίσω στην απόφαση της, το θέμα θα απασχολήσει τους ηγέτες της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης και 16ης Οκτωβρίου 2020 καθώς θα τεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και φυσικά την Ελλάδα"

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.