ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πυρά» ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το διάγγελμα Μητσοτάκη

15:59 - 31 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
«Πυρά» ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το διάγγελμα Μητσοτάκη
Κριτική στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα περιοριστικά μέτρα, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, τα «βέλη» τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστρεψαν μέσω ανακοινώσεων τόσο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά όσο και ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Γεννηματά: Οι ρωγμές της κυβερνητικής αδιαφορίας καλλιέργησαν χαλάρωση και εφησυχασμό

Η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού, τόνισε «και σήμερα ο πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής.Δεν κατανοεί ότι δεν είναι οι "χαραμάδες της αμέλειας" πολιτών, αλλά κυρίως οι ρωγμές της κυβερνητικής αδιαφορίας, που καλλιέργησαν την χαλάρωση και τον εφησυχασμό».

Επισήμανε πως ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε κάτι για την ενίσχυση του ΕΣΥ ούτε την αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

«Μόνο περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε που θα έχουν και πάλι σκληρές επιπτώσεις σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και τους μικρομεσαίους» η Φώφη Γεννηματά, θεωρώντας πως τα κυβερνητικά μέτρα διευρύνουν την κρίση στην οικονομία.

ΚΚΕ: Το δίλημμα lockdown ή αυτοπροστασία είναι ψεύτικο

«Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε σχεδόν αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Σήμερα αποδεικνύεται, με τραγικό τρόπο, ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος κι επικίνδυνος, αν δεν έχει στο επίκεντρό του τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς. Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει πάλι στο λαό την ευθύνη για ένα ενδεχόμενο lockdown. Όμως το δίλημμα lockdown ή αυτοπροστασία είναι ψεύτικο και παραπλανητικό. Τα όποια περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται στην Ελλάδα και στην ΕΕ, έχουν ως κριτήριο τις "αντοχές" της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, που θα προστάτευαν αποτελεσματικά την υγεία και τη ζωή των λαών».

Τώρα και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει: Στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι ΜΕΘ, μαζικά τεστ και ο κρατικός έλεγχος ευαίσθητων χώρων, όπως οι οίκοι ευγηρίας. Στην αποσυμφόρηση σχολείων και μέσων μεταφοράς. Στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων στους χώρους δουλειάς, με έλεγχο για την τήρησή τους. Σε μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, μικροεπαγγελματίας, δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.