ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Μόλις μία κενή ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη- 48 στην Αττική

13:43 - 23 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Μόλις μία κενή ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη- 48 στην Αττική
Δραματική είναι η κατάσταση και ασφυκτική η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, πλέον στην Αττική υπάρχουν 48 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ στη Θεσσαλονίκη μόλις μία!

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, είναι είναι ότι ασθενείς διασωληνώνονται ακόμη και εκτός ΜΕΘ, ενώ αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς είναι ότι διασωληνώνονται κυρίως νέοι, που δεν έχουν ιστορικό. Την ίδια ώρα, ολοκληρώνονται οι εργασίες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου στήνεται ένα κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ.

Στο ΑΧΕΠΑ, καλυμμένες είναι και οι 44 κλίνες ΜΕΘ COVID. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η μεταφορά ασθενών με κορονοϊό στις δύο ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί.

Επιστήμονες, ωστόσο, ζητούν να μην αρθεί το lockdown την 1η Δεκεμβρίου και να παραταθούν τα μέτρα, γιατί θα ακολουθήσει και τρίτο κύμα της πανδημίας, ενδεχομένως χειρότερο. Δύσκολα θα υπάρξει άνοιγμα της εστίασης παραδέχθηκε από τη μεριά της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.