ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα notam:Δέκα ημέρες καραντίνα για όσους έρχονται από Μεγάλη Βρετανία

21:21 - 21 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Νέα notam:Δέκα ημέρες καραντίνα για όσους έρχονται από Μεγάλη Βρετανία
Η Ελλάδα δεν κλείνει τα σύνορά της στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο, αναμένεται να αυξήσει τις μέρες καραντίνας για όσους έρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα.

H μετάλλαξη του κορωνοϊού, αλλάζει τα δεδομένα για τις αφίξεις επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία σε ολόκληρο τον κόσμο και ασφαλώς λαμβάνει τα μέτρα της και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, από τις 22 Δεκεμβρίου αυξάνονται οι ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας για τους επισκέπτες από τη Βρετανία.

Όσοι δηλαδή έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει εκτός από αρνητικό μοριακό τεστ, να μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα για 10 ημέρες, αντί για 7 ημέρες που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Για να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν ξανά σε μοριακό τεστ το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό.

Ασφαλώς, η απόφαση αυτή επηρεάζει σημαντικά τα πλάνα πολλών Ελλήνων που ζουν και σπουδάζουν ή εργάζονται στη Βρετανία, οι οποίοι σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για τις γιορτές. Μπορούν να έρθουν, αλλά θα πρέπει να καθίσουν για δέκα ημέρες σε καραντίνα, γεγονός που είναι εξαιρετικά πιθανό να αλλάξει τελικά τα πλάνα τους.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό  συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια.   

Τελευταία τροποποίηση στις 21:40 - 21 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.