ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γώγος: Τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά

11:22 - 15 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Γώγος: Τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά
«Καλά τα πήγαμε στις γιορτές, αλλά να τηρούμε τα μέτρα», επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, το πρωί της Παρασκευής (15/1) μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, ο οποίος μίλησε για τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τα επίμαχα θέματα της πανδημίας στη χώρα μας, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σχετικά καλύτερα με αποτέλεσμα να λαμβάνονται πλέον αποφάσεις για την οικονομία, η οποία βάλλεται πολύ άσχημα.

Ωστόσο για την οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η καλύτερη προετοιμασία του συστήματος υγείας και η τήρηση των μέτρων.

Το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τους κανόνες που ίσχυαν κατά τη διάρκεια των εορτών και ίσως με την προσθήκη του click in shop, της εισόδου δηλαδή στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού.

«Καλά τα πήγαμε στις γιορτές, αλλά να τηρούμε τα μέτρα», επεσήμανε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως για την αποκλιμάκωση του lockdown, τα μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά.

Για τα σχολεία και συγκεκριμένα για την Τρίτη λυκείου, είπε πως πρέπει να ανοίξει αλλά με προσοχή, ενώ γενικότερα ανέφερε πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων καθορίζεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 15 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.