ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση στο Μετρό: Τι είπαν στην απολογία τους οι ανήλικοι

17:47 - 19 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Επίθεση στο Μετρό: Τι είπαν στην απολογία τους οι ανήλικοι
Στην απόφαση να μην προφυλακίσουν τους 2 ανήλικους που ξυλοκόπησαν στην αποβάθρα της Ομόνοιας τον 53χρονο σταθμάρχη, έφτασαν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας λόγω της μεταμέλειάς τους, της ηλικίας τους και του είδους της ποινικής δίωξης που τους ασκήθηκε.

Οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 15 και 16 ετών, που απολογήθηκαν για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και το πλημμέλημα της απείθειας, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης 2. 000 ευρώ για τον καθένα, την υποχρέωση να εμφανίζονται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους. Ταυτόχρονα, λόγω της ηλικίας τους τέθηκαν υπό καθεστώς επιτήρησης από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός που ενώ ενημερώθηκε δεν ειδοποίησε την υπηρεσία του. Άλλωστε, η δίωξη σε βάρος του αποτελούσε πλημμέλημα.

Τα δύο αδέρφια, δεν προφυλακίστηκαν, καθώς  αντιμετώπισαν το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως είχε βάλει στην δικογραφία η αστυνομία.

Οι νεαροί δράστες της επίθεσης κατέθεσαν στον ανακριτή πως ο σταθμάρχης του Μετρό τους προκάλεσε με κίνηση χειροδικίας και άλλες αναφορές. Ταυτόχρονα, έδειξαν την μεταμέλειά τους, ζητώντας συγγνώμη και καταθέτοντας το αίτημα να συναντηθούν μαζί του για να την εκφράσουν και στον ίδιο. Τέλος, είπαν πως διέφυγαν λόγω πανικού, δείχνοντας μάλιστα και αποδεικτικά μηνύματα και πως έπειτα πήγαν με την θέλησή τους στον εισαγγελέα μαζί με τον δικηγόρο τους. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 19 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.