ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόβοι για εκ νέου αυστηροποίηση του lockdown λόγω της κοσμοσυρροής

22:40 - 24 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Φόβοι για εκ νέου αυστηροποίηση του lockdown λόγω της κοσμοσυρροής
«Καμπανάκι» χτυπά η κυβέρνηση, καθώς επαναφέρει στο τραπέζι την επαναφορά της καραντίνας στην προηγούμενη κατάσταση με το λιανεμπόριο ξανά κλειστό. Κι αυτό διότι λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμά του, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με τις εικόνες να μη θυμίζουν lockdown.

Την «απειλή» αυτή θυμίζουν κυβερνητικά στελέχη, οι οποίοι ωστόσο σπεύδουν να τονίσουν ότι ένα τρίτο αυστηρό lockdown θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία, θέση που προσυπογράφουν και οι έμποροι.

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν και οι επιστήμονες για την αντίδραση αυτή των πολιτών, η οποία όσο κατανοητή και αν είναι μετά από τόσο καιρό κλεισούρας, δεν παύει να είναι επικίνδυνη.

«Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκαν στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Για ενδεχόμενο να μπει κόφτης στο SMS με τον αριθμό 2 (που στέλνουμε για τα καταστήματα) έκανε λόγο ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. «Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής. Όταν αντί για 2 ώρες κάποιος είναι έξω 6 ώρες, αλλάζει τα όσα είχαμε σχεδιάσει και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης» διευκρίνισε.

Μετά από 15 ημέρες τα αποτελέσματα της εξόδου των πολιτών

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, σημείωσε ότι αν και είναι λογικό οι πολίτες να έχουν εκμεταλλευτεί το άνοιγμα των καταστημάτων για να βγουν έξω μετά από μήνες lockdown, θα πρέπει να υπάρχει προσοχή. «Το σωστό δεν ήταν αυτές οι ουρές που βλέπαμε έξω από τα καταστήματα», δήλωσε.

Το αποτύπωμα αυτής της εξόδου των πολιτών θα φανεί μετά από 15 ημέρες, ενώ αν και οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες, οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες. «Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων», σημείωσε η κ. Παγώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:21 - 24 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.