ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαφάνιση αεροσκάφους στο Ζαγόρι: Οι πρώτες εικόνες από τις έρευνες

20:15 - 31 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Εξαφάνιση αεροσκάφους στο Ζαγόρι: Οι πρώτες εικόνες από τις έρευνες
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το μεσημέρι της Κυριακής, συνεχίζονται και επικεντρώνονται στα χωριά του Ζαγορίου στο νομό Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής, που είναι αλλοδαπός.

Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΜΑΚ, Πολιτική Προστασία, Ερυθρός Σταυρός κι άλλοι εθελοντές «χτενίζουν» την περιοχή ελέγχοντας μία προς μία τις πληροφορίες, που φτάνουν κι από κατοίκους των χωριών του Ζαγορίου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Αugusta Βell και ένα C-130, ενώ βρίσκεται και ένα Super Puma που θα κάνει νυχτερινές πτήσεις για έρευνα και διάσωση.

ereunes ioan 1

ereunes ioan 2 1024x692

Στην περιοχή παραμένει το Super Puma, που θα πραγματοποιήσει νυχτερινές πτήσεις, προσπαθώντας να εντοπίσει το αεροσκάφος με υπέρυθρες κάμερες.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου, το σημείο δηλαδή από το οποίο χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους. Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, το έργο των σωστικών συνεργείων είναι δύσκολο, λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατεί στις ανατολικές πλαγιές του Μιτσικελίου, και που περιορίζει την ορατότητα.

Σύμφωνα με το στίγμα του αεροσκάφους, απογειώθηκε από την Καστοριά με προορισμό τα Ιωάννινα και την ώρα που «χάθηκε» πετούσε πάνω από τα Ζαγοροχώρια.

ereunes ioan 3 1024x691

Το χρονικό της υπόθεσης

Λίγο πριν τις δωδεκάμισι το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 12:28 έλαβε χώρα η τελευταία επικοινωνία του πιλότου του αεροσκάφους που αγνοείται με τον Πύργο Ελέγχου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Το αεροσκάφος, τύπου DV-20 που ανήκει σε εταιρία εκπαιδευτικών πτήσεων, είχε ξεκινήσει από την Κοζάνη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε δοθεί, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να περιλαμβάνεται προσγείωση στο πρόγραμμα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

aeroplano iwannina 3

aeroplano iwannina 2

Στην τελευταία επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost ο πιλότος έδωσε το στίγμα στο οποίο βρίσκεται, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά σε βλάβη ή άλλο πρόβλημα.

Λίγη ώρα αργότερα ο Πύργος Ελέγχου τον κάλεσε. Δεν έλαβε καμία απάντηση. Στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις υπήρχε σιγή ασυρμάτου.

Έτσι ξεκίνησε η μεγάλη κινητοποίηση με αφετηρία τους Μηλιωτάδες όπου θεωρητικά ήταν το τελευταίο στίγμα και εξελίσσεται πλέον στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:46 - 31 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.