ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιασμοί: Στο 4,46% η κάλυψη-Εντάσσονται ακόμη δύο ηλικιακές ομάδες

16:14 - 10 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Εμβολιασμοί: Στο 4,46% η κάλυψη-Εντάσσονται ακόμη δύο ηλικιακές ομάδες
Στο 4,46% έχει ανέλθει η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας έως αυτή την ώρα έχουν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης.

Σημειώνεται επίσης ότι ακόμη δύο ηλικιακές ομάδες εντάσσονται - σήμερα και την Παρασκευή, 12/2 - στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία». Σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να «φεύγουν» τα sms ραντεβού για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα αρχίσουν από τις 15/2. Αυτό το σύστημα εμβολιασμού θα «τρέξει» παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, στο οποίο εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει και η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτού του συστήματος, ηλικίας 75-79 ετών.

Η διαδικασία

Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και  το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού: Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.  
 
Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. 
 
Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:20 - 10 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.