ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συζητήσεις Ελλάδας-Ισραήλ για το φάρμακο κατά της πανδημίας

16:56 - 11 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Συζητήσεις Ελλάδας-Ισραήλ για το φάρμακο κατά της πανδημίας
Ξεκίνησε ο κύκλος επαφών ανάμεσα σε Έλληνες και Ισραηλινούς γιατρούς, σχετικά με το νέο πειραματικό φάρμακο κατά του κορονοΐού του Ισραήλ.

Την Δευτέρα 8/2, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο, το οποίο περιείχε φάρμακο κατά του κορονοΐού που δοκιμάζει το Ισραήλ.

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ και, σύμφωνα με τον κ. Νετανιάχου, έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Νοσοκομείο στο Τελ Αβίβ κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 που περιέχεται στο φάρμακο του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε 29 στους 30 ασθενείς που χορηγήθηκε εντός 3 - 5 ημερών. Ο πρωθυπουργός  την Δευτέρα, δήλωσε την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές, κάτι που έχουν ζητήσει αρκετές ακόμη χώρες. Να σημειωθεί πως το φάρμακο αυτό καταπολεμά την επίδραση της κυτοκίνης – μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στην λοίμωξη του κορονοΐού που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

 «Το παρασκεύασμα είναι εισπνεόμενο -μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, επί πέντε ημέρες» είπε ο καθηγητής Αρμπέρ. «Κατευθύνεται απευθείας στην καρδιά αυτή της επίδρασης – στους πνεύμονες – και έτσι, σε αντίθεση με άλλους τύπους, που συγκρατούν επιλεκτικά μια συγκεκριμένη κυτοκίνη ή λειτουργούν ευρέως αλλά προκαλούν πολλές σοβαρές παρενέργειες, το EXO-CD24 χορηγείται τοπικά, λειτουργεί ευρέως και χωρίς παρενέργειες».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:07 - 11 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.