ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέζεται το ΕΣΥ- Μόνο 12 ΜΕΘ σε όλη την Αττική

19:05 - 01 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Πιέζεται το ΕΣΥ- Μόνο 12 ΜΕΘ σε όλη την Αττική
Απίστευτη είναι η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορονοιό καθημερινά, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής χαρακτηρίζεται "ασφυκτική" με τις περισσότερες ΜΕΘ, να είναι κατειλημμένες.

Αναλυτικότερα, κατειλημμένες είναι οι κλίνες ΜΕΘ covid στα νοσοκομεία "Σωτηρία", ¨Ευαγγελισμός", "Αττικόν", "Θριάσιο", "Σισμανόγλειο", "Ασκληπιείο" , "Ελπίς". Δώδεκα κενές κλίνες ΜΕΘ βρίσκονται στα νοσοκομεία, "ΚΑΤ", "Αγία Ολγα", "Ερυθρός Σταυρός", "Γεννηματάς" και ΝΙΜΤΣ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό.

Στο "κόκκινο" και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και κλίνες ΜΕΘ, όπως μεταδίσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19. Γίνονται προσπάθειες ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, ώστε να φτάσουν τις 340 και τα περιστατικά εκτός κορονοΐού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται, είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ.

Εξετάζεται επίσης η μετατροπή τις επόμενες ημέρες, του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών covid.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:20 - 01 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.