ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς νέα αναβολή η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων (vid)

22:17 - 07 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Προς νέα αναβολή η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων (vid)
Θέμα λίγων ωρών είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση του lockdown που τυπικά λήγει την Καθαρά Δευτέρα (15/3).

Μιλώντας στο Mega ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος, ξεκαθάρισε ότι με 2 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση, ενώ ο καθηγητής Τζανάκης εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα τα κρούσματα θα εκτοξευτούν στις 3 χιλιάδες.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο με αυστηρότερα μέτρα η κίνηση ήταν υποτονική, με εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας όπου πολίτες έτρεχαν να κάνουν rapid test. Αυτή ήταν η εικόνα της Αττικής την Κυριακή, γεγονός που αποτυπώνει και την αγωνία των πολιτών για την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα του λεκανοπεδίου.

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου είχαμε 159 κρούσματα. Την Τρίτη 318. Την Τέταρτη τα κρούσματα αυξήθηκαν κι άλλο φτάνοντας τα 327. Την Τσικνοπέμπτη υπήρξε μια μικρή μείωση ενώ την Παρασκευή 314. Το Σάββατο τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 288 και την Κυριακή.

Τα περισσότερα από 2 χιλιάδες νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά προβληματίζουν τους ειδικούς, οι οποίοι μάλιστα κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη τις επόμενες ημέρες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων από τις 16 Μαρτίου φαίνεται πως πάει προς αναβολή.

Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η επανεκκίνηση της λειτουργίας του λιανεμπορίου, ενώ στην συνέχεια το άνοιγμα των σχολείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:22 - 07 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.