ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν δύο χωριά-Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (vid)

12:00 - 04 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Πυρκαγιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν δύο χωριά-Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (vid)
Μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο έχει αναστατώσει τους κατοίκους του νησιού, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου.

Το έργο της κατάσβεσης καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται, ενώ με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Συνολικά επιχειρούν στην πυρκαγιά 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (ένα του ΠΣ και ένα του Στρατού). Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές με δικά τους οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1378588405546819590}

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1378649143464366085}

Προληπτική εκκένωση

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ζήτησε την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς.

«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας με ελαφρά εγκαύματα, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Άνδρου.

Το πύρινο μέτωπο έχει στραφεί προς το χωριό Ατένι. Σε επιφυλακή είναι οι κάτοικοι και του οικισμού Άρνη. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι γύρω στα 7 με 8 μποφόρ.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:41 - 04 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.