ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ισχύει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις-Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ΙΧ

09:09 - 14 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Τι ισχύει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις-Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ΙΧ
Σχεδόν 10 ημέρες έχουν περάσει από την άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα, με τη διαδημοτική μετακίνηση και για τις καθημερινές να φαντάζει δύσκολη προς το παρόν, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι σε περίπτωση συνωστισμού το εν λόγω μέτρο θα αρθεί.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους. Οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας», τόνισε.

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μέτρα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση, με sms στο 13033 και κωδικό 6, επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές έχει δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης εκτός δήμου μόνο για μετάβαση σε κατάστημα λιανικής, κατόπιν ραντεβού, με sms στο 13032.

Επίσης, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το ψάρεμα θα μπορούσε κάποιος, εντός των ορίων που επιτρέπεται, να πάει και για αυτή τη δραστηριότητα, αλλά όχι εκτός νομού.

Μετακίνηση με όχημα

Τόσο στα Ι.Χ όσο και στα ταξί θα μπορούν να επιβαίνουν συνολικά έως 3 άτομα.

Η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δηλαδή, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

- Ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

- Άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Τέλος, παραμένει σε ισχύ η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.