ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αστυνομία... εδέησε να ασχοληθεί με την πλατεία Βαρνάβα

20:23 - 16 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Η αστυνομία... εδέησε να ασχοληθεί με την πλατεία Βαρνάβα
Έπειτα από εβδομάδες αισθητής απουσίας και αμέτρητες καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, η αστυνομία... εδέησε την Παρασκευή (16/4) το απόγευμα να επέμβει για να ελέγξει την κατάσταση στην πλατεία Βαρνάβα.

Η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι έγινε τις τελευταίες εβδομάδες "καταφύγιο" όχι απλώς για άτομα που διασκέδαζαν χωρίς να σέβονται τους περιορισμούς για την πανδημία, αλλά και για άτομα που είχαν εν γένει απαράδεκτες συμπεριφορές.

Η πλατεία στιγματίστηκε, οι κάτοικοι της περιοχής έχασαν την ηρεμία και τον ύπνο τους, ενώ φυσικά δεν μπορούσαν να απολαύσουν και τους ελεύθερους χώρους της γειτονιάς τους. Όλα αυτά με την αστυνομία απούσα, επί σχεδόν δύο μήνες.

Στα κανάλια προβλήθηκαν βεβαια περισσότερο τα πολυπληθή κορονοπάρτι τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως το πρόβλημα ήταν καθημερινό και σε πολλές περιπτώσεις το προκαλούσαν λίγα μόνο ατομα.

Μία μικρή ομάδα 20-30 ατόμων έμενε κάθε βράδυ στην πλατεία μέχρι πολύ αργά. Τα άτομα αυτά φώναζαν συνθήματα, μάρσαραν αυτοκίνητα και μηχανάκια, έριχναν μέχρι και βεγγαλικά. Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, όμως, η αστυνομία δεν είχε αποφασίσει να επέμβει.

Η δικαιολογία ήταν πως το ΑΤ Παγκρατίου δεν έχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ υπήρχαν και... αιχμές πως μετά τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη, οι παρεμβάσεις σε πλατείες είχαν ουσιαστικά απαγορευθεί.

Μόνο που το να επιτρεπεις επί μήνες σε μια πάρεα ατόμων να κάνει ο,τι θέλει σε μία κατά τα λοιπά φιλήσυχη πλατεία, δεν σηκώνει δικαιολογίες.

Έστω, πάντως, και μετά από αρκετές εβδομάδες απραξίας, η αστυνομία αποφάσισε την Παρασκευή (16/4) να γεμίσει από νωρίς με αστυνομικούς την πλατεία Βαρνάβα και να την περιφρουρήσει για να μη μαζευτεί ξανά κόσμος.

Mάλιστα οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει και τους γύρω δρόμους που οδηγούν στην πλατεία, επιτρέποντας μόνο στους μόνιμους κατοίκους την πρόσβαση στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφερουν πως το σχέδιο προβλέπει την παραμονή αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία και το Σαββατοκύριακο. Οι κάτοικοι είναι ασφαλώς ανακουφισμένοι, αλλά επισημαίνουν την αργή αντίδραση της αστυνομίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:56 - 16 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.