ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστικά λύματα: Σοκαριστική άνοδος στο ιικό φορτίο της Αττικής

18:44 - 20 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Αστικά λύματα: Σοκαριστική άνοδος στο ιικό φορτίο της Αττικής
Σημαντικά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα τριών από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 12-18 Απριλίου σε σύγκριση με την εβδομάδα 5-11 Απριλίου.

Συγκεκριμένα σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στο Ρέθυμνο (+120%), στην Περιφέρεια Αττικής (+171%) και στον Άγιο Νικόλαο (+360%), με το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και στο Ρέθυμνο να επανέρχεται σε πρότερα υψηλά επίπεδα.

Το ίδιο διάστημα παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές ή οριακές μεταβολές στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι οριακές μεταβολές σημειώνονται στην Πάτρα (-30%), στη Θεσσαλονίκη (-21%) και στα Χανιά (+16%), ενώ σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στις πόλεις της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, όπου η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα κυμαίνεται από -10% έως +7%.

Σχετική προειδοποίηση εκφράστηκε και νωρίτερα από επιστήμονες, που θεωρούν ότι ιδιαίτερα στην Αττική, η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.