ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμα: €290.900 για παραβιάσεις μέτρων κατά της πανδημίας

15:02 - 21 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Πρόστιμα: €290.900 για παραβιάσεις μέτρων κατά της πανδημίας
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν συνολικά 80.247 ελέγχους την Τρίτη 20/4 και κατέγραψαν 887 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, ενώ συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 290.900€ .

Αναλυτικότερα, η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (61.674).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

-Μη χρήση μάσκας

-Μη νόμιμη μετακίνηση

-Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

-Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε επτά   (7) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός καθηγητή επειδή προσήλθε στην Υπηρεσία του (Γυμνάσιο Άνδρου) χωρίς να έχει προσκομίσει αρνητικό self test για τον covid. Δεν του επιβλήθηκε κάποιο διοικητικό πρόστιμο.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) διοργανωτές συνάθροισης σε διαμέρισμα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ημεδαπό διότι δεν διέθετε PCR TEST (μοριακό) κατά την είσοδο του στην χώρα από τον συνοριακό σταθμό Ευζώνων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί εξυπηρετούσε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών εντός – εκτός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) παντοπωλείο για υπέρβαση του ωραρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) νομικό πρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομάδας "ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ" γιατί υπήρχαν φίλαθλοι στις κερκίδες πάρα τις σχετικές απαγορεύσεις, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας προστασίας.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.200€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 21 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.