ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δικλείδες ασφαλείας» για τη μετακίνηση στα νησιά-Τι εξετάζεται

22:02 - 11 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
«Δικλείδες ασφαλείας» για τη μετακίνηση στα νησιά-Τι εξετάζεται
Με περιορισμούς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα ελληνικά νησιά από την ερχόμενη Παρασκευή (14/5), καθώς ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή PCR 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επίσης, θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, οι πολίτες θα πιστοποιούν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ με έγγραφη δήλωση. Στη συνέχεια όμως αναμένεται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Κυβέρνηση και ειδικοί φαίνεται να προκρίνουν το συγκεκριμένο μοντέλο ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, καθώς οι νησιωτικές περιοχές δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των ξένων επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν όμως και από τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι ανησυχούν για μια ενδεχόμενη νέα έξαρση του κορονοϊού και ζητούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τους επισκέπτες.

Εκείνο που επισημαίνουν είναι το γεγονός πως το υγειονομικό σύστημα δεν έχει τις ίδιες αντοχές με εκείνες των αστικών κέντρων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει τα νησιά αυξάνει συνεχώς τους ρυθμούς των εμβολιασμών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των «covid free» περιοχών.

Την ίδια ώρα, για τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα φαίνεται πως δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ, θα υπάρχει όμως ισχυρή σύσταση.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 11 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.