ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούβα-Κορονοϊός: Ξεκίνησε εμβολιασμούς με δικά της εμβόλια

11:15 - 14 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Κούβα-Κορονοϊός: Ξεκίνησε εμβολιασμούς με δικά της εμβόλια
Η Κούβα έχει ξεκινήσει μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 χρησιμοποιώντας δύο εγχώρια εμβόλια προτού λάβουν πλήρη έγκριση, μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την υγεία καθώς σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων.

Στόχος της κυβέρνησης της χώρας είναι να εμβολιάσει ολόκληρο τον ενήλικο πληθυσμό με τα εμβόλια Abdala και Soberana 2.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα ξεκίνησε στην Αβάνα την Τετάρτη για τους πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, με τους πρώτους εργαζόμενους σε άλλες επαρχίες να λαμβάνουν επίσης τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγεία, αυτή την εβδομάδα η Κούβα ανακοίνωσε τις περισσότερες νέες μολύνσεις Covid-19 στην Καραϊβική. Αν και τα ποσοστά των περιπτώσεων στο κομμουνιστικό κράτος είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τα διεθνή πρότυπα, τον Απρίλιο κατέγραψε τον χειρότερο μήνα σε μολύνσεις από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, με 31.346 κρούσματα και 229 θανάτους. Οι αριθμοί συνέχισαν να αυξάνονται αυτόν τον μήνα.

Να σημειωθεί ότι η Κούβα έχει πληθυσμό 11 εκατ.

Ο υπουργός δημόσιας υγείας, José Angel Portal Miranda, δήλωσε ότι αναμένει πλήρη έγκριση και για τα δύο εμβόλια τον Ιούνιο, αλλά ο κουβανικός νόμος επέτρεψε την παράκαμψη του βήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 70% του πληθυσμού θα εμβολιαστεί έως τον Σεπτέμβριο και το υπόλοιπο μέχρι το τέλος του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.