ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Βελτιωμένη η εικόνα- Διάσπαρτες εστίες

08:11 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Πυρκαγιά στην Κορινθία: Βελτιωμένη η εικόνα- Διάσπαρτες εστίες
Βελτιωμένη είναι το πρωί της Παρασκευής (21/5) η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κορινθία, σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής.

Η νύχτα ήταν δύσκολη στα Γεράνεια Όρη, ωστόσο, δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο φωτιάς και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε μια περίμετρο 15 χιλιομέτρων ενώ έχουν καεί πάνω από 30.000 στρέμματα. Στο Αλεποχώρι, στον ορεινό όγκο των Γερνανείων και στο Χάνι. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, σημειώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, κυρίως γύρω από το Σχίνο.

«Σε όλη την ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν πραγματική μάχη με αποτέλεσμα να μην έχουμε πουθενά ενεργό ενιαίο μέτωπο που να απασχολεί ή να απειλεί κάποια περιοχή. Είναι μια πολύ βελτιωμένη εικόνα που ευελπιστούμε ότι θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη συμβολή των ενάεριων μέσων και με δεδομένο ότι έχουμε πτώση της έντασης των ανέμων από τις 4.30 το πρωί», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης. 

Στην πυρκαγιά στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κινητοποιήθηκαν 8 Α/Φ, 4 PZL, 2 E/Π καθώς & 1 Ε/Π του ΠΣ ως συντονιστικό. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:34 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.