ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα σκαριά νέο app για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού

08:17 - 07 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Στα σκαριά νέο app για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού
Στη νέα εφαρμογή που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον έλεγχο της γνησιότητας των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού, στο πώς θα λειτουργήσει η εστίαση με τα αμιγή και μεικτά καταστήματα από τις 15 Ιουλίου, αλλά και στο voucher των 150 ευρώ (Freedom Pass) που θα δοθεί στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, την Τρίτη (6/7) ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στο STAR, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως ο στόχος είναι να δοθεί το voucher στις 20 Ιουλίου, ωστόσο επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν νωρίτερα. Διευκρίνισε ακόμη ότι θα δοθούν και σε αυτούς που ήδη εμβολιάστηκαν (ακόμη και με τη μία από τις δύο δόσεις) αλλά και σε αυτούς που θα εμβολιασθούν, ενώ τα στοιχεία θα αντλούνται από το gov.gr.

Θα είναι ουσιαστικά σαν προπληρωμένη κάρτα για συγκεκριμένες αγορές σε κλάδους κυρίως που επηρεάσθηκαν από την πανδημία. «Με το που είναι διαθέσιμη η εφαρμογή, κάνεις την αίτηση και την επόμενη ημέρα βγάζεις την κάρτα» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

{https://twitter.com/Pierrakakis/status/1412460727651209218}

Το πράσινο, το κίτρινο και το κόκκινο για την είσοδο στα μαγαζιά

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στο νέο app που ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον έλεγχο του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Επεσήμανε πως ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet του και να ελέγχει τη γνησιότητα του πιστοποιητικού.

Ανάλογα με το τι «διαβάζει» το app, θα έχει και ένα διαφορετικό χρώμα:

  • Πράσινο χρώμα: αν κάποιος είναι εμβολιασμένος.

  • Κίτρινο χρώμα: αν έχει αρνητικό τεστ.

  • Κόκκινο χρώμα: αν το πιστοποιητικό δεν είναι γνήσιο ή προκύψει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως η διαδικασία είναι απλή, με τον ιδιοκτήτη να κατεβάζει την εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη όπως κάθε application στα stores και με το που την ανοίξεις, με την κάμερα σαρώνεις το πιστοποιητικό που θα είναι χάρτινο ή screenshot από άλλο κινητό και βλέπεις το αποτέλεσμα.

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε, επίσης, στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Αυγούστου. «Στις μεταβιβάσεις ακινήτων σχεδιάζεται ένα σύστημα με το οποίο όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο» σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.