ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα δυσοίωνη πρόβλεψη: Θα φοράμε αρκετά χρόνια μάσκα-Θα έχουμε μέτρα

10:42 - 05 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Νέα δυσοίωνη πρόβλεψη: Θα φοράμε αρκετά χρόνια μάσκα-Θα έχουμε μέτρα
Την εκτίμηση ότι «θα φοράμε για αρκετά χρόνια ακόμη μάσκες και θα τηρούμε μέτρα προστασίας» εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ερωτηθείς για το πότε εκτιμά ότι θα αναχαιτιστεί η πανδημία ανέφερε πως είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση. «Οι πανδημίες ιστορικά κρατούν δύο έως τρία χρόνια, ωστόσο είναι δύσκολο να πούμε πότε θα τελειώσει η πανδημία» είπε συγκεκριμένα μιλώντας στο Open. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι είναι «ένας ιός που ήρθε για να μείνει».

Όπως σημείωσε αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία «όπλα» κατά της πανδημίας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για τον εμβολιασμό, τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και την έγκαιρη διάγνωση από τα τεστ. Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα τέταρτο «όπλο» που είναι η έγκαιρη θεραπεία.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε ότι κάνουμε έναν συμβιβασμό ανάμεσα στην ανάγκη να λειτουργήσουν και στην προφανή ανάγκη αυτό να γίνει σωστά. «Κρίθηκε πολύ σωστά ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά» ανέφερε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.