ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H «Αθηνά» σφυροκοπά την Κέρκυρα: Πλημμύρες και ζημιές,κλειστά τα σχολεία

12:49 - 07 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
H «Αθηνά» σφυροκοπά την Κέρκυρα: Πλημμύρες και ζημιές,κλειστά τα σχολεία
Από τη δυτική Ελλάδα έχει ξεκινήσει η κακοκαιρία «Αθηνά», με την Κέρκυρα, αλλά και τους Παξούς, να χτυπιούνται έντονα από ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Το νησί των Φαιάκων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα την Πέμπτη (7/10), καθώς δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι προκάλεσαν ακόμα και ζημιές σε παλιά κτίρια.

Η ένταση των ανέμων φτάνει τα 8 μποφόρ και ήδη υπάρχει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Επίσης, προβλήματα υπάρχουν και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» και ήδη τέσσερις πτήσεις είτε επέστρεψαν στην Αθήνα, είτε προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».

Τα σχολεία σε Κέρκυρα και Παξούς παρέμειναν κλειστά την Πέμπτη, έπειτα από απόφαση  του αντιπεριφερειαρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.