ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφασίζει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και ΕΜΑΚ το ΣτΕ

15:23 - 08 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Αποφασίζει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και ΕΜΑΚ το ΣτΕ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκαν την Παρασκευή (8/10) οι προσφυγές της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, των πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και ζητούν να ακυρωθεί η από 18.5.2021 πράξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, καθώς και άλλες οκτώ αιτήσεις φυσικών προσώπων.

Οι συνήγοροι των Σωματείων υποστήριξαν ότι η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την εμβολιασμό και τη χρήση self-test, όπως και η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία στηρίχθηκε η έκδοση της ΚΥΑ, παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών.

Επιπρόσθετα, έθεσαν θέμα παραβίασης προσωπικών ιατρικών δεδομένων, ενώ επεσήμαναν το ότι οι ανεμβολίαστοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούμενοι τους μισθούς τους, την ασφάλεια και χάνοντας μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Μεταξύ άλλων έκαναν λόγο και για άσκηση ψυχολογικής βίας προκειμένου να εμβολιαστούν και ότι η Πολιτεία δεν αναφέρει τον αριθμό των θανάτων από Covid-19, των ατόμων τα οποία έχουν εμβολιαστεί.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Δημοσίου έκαναν λόγο για «πόλεμο» για τον οποίο επιβάλλεται να ληφθούν σκληρά μέτρα. Επίσης, ανέφεραν ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ακόμη και η ασπιρίνη, ενώ έκαναν εκτενή αναφορά στη νομολογία του ΣτΕ.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.