ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: «Έσκασε» το τέταρτο κύμα- Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

16:08 - 02 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: «Έσκασε» το τέταρτο κύμα- Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους
Ένα μίγμα μέτρων που θα ανακόψει τη νέα έξαρση που καταγράφει η πανδημία στη χώρα μας, αλλά παράλληλα δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα των εμβολιασμένων πολιτών θα ανακοινώσει το απόγευμα της Τρίτης (2/11) η κυβέρνηση. Επίσης, η ενίσχυση του ΕΣΥ και των εμβολιασμών συνθέτουν το νέο κυβερνητικό πλάνο αντίδρασης απέναντι στο νέο κύμα της πανδημίας.

Τα νέα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Την Τρίτη (2/11) οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 6.500 νέα κρούσματα που θα ανακοινώσει η ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τα χειρότερα. Άλλωστε, εκτός από τα κρούσματα αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι, ενώ σταθερά ψηλά είναι και οι θάνατοι.

Από το πρωί της Τρίτης έχει γίνει σειρά συσκέψεων, που τελικά καταλήγει σε μία νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη στις 18.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα είναι ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πολιτών από χώρους που έως τώρα έχουν πρόσβαση.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να απαιτείται η επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδό ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, επιστήμονες και κυβέρνηση συζητούν το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι σε σινεμά και θέατρα. Να ισχύσει δηλαδή ο αποκλεισμός τους, όπως στα γήπεδα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ορισμένες κινήσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Αναμένεται τροπολογία που θα δίνει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς ώστε να συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία ενώ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και η επίταξή τους. Παράλληλα προωθούνται συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές.

Τέλος, για την αύξηση των εμβολιασμών, συνεχίζεται η προσπάθεια να πειστούν όσοι ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αναμνηστική τρίτη δόση για εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Άλλωστε, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, η τρίτη δόση αναμένεται να είναι διαθέσιμη για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.