ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρίδου για τρίτη δόση: Αύξηση αντισωμάτων σε 2-3 ημέρες

19:33 - 22 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Θεοδωρίδου για τρίτη δόση: Αύξηση αντισωμάτων σε 2-3 ημέρες
Στη σημασία της τρίτης δόσης στάθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, είπε πως η τρίτη δόση δεν προκαλεί σοβαρές επιπλοκές, ενώ υπογράμμισε πως η αύξηση των αντισωμάτων γίνεται πολύ γρήγορα "Η μείωση των αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου έχει πιθανότητα για νόσηση μεγαλύτερη. Η αύξηση των αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση είναι ταχεία και απαιτούνται μόλις δύο με τρεις ημέρες".

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε σειρά μελετών που αποδεικνύουν ότι και η φυσική ανοσία από μόνη της δεν προστατεύει επαρκώς, ενώ οι μεταλλάξεις αύξησαν τη διασπορά. Νόσος και εμβολιασμός, η υβριδική ανοσία, θεωρείται ότι προσφέρει την καλύτερη ανοσία.  H κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε σε σχέση με την εποχική γρίπη ότι υπάρχει συγκέντρωση πάνω από 900 στελεχών. Η χρονιά μπορεί να είναι διαφορετική ως προς τη γρίπη και έχουν γίνει 2,3 εκατ. δόσεις αντιγριπικών εμβολίων και αναμένονται άλλες 300.000. «Εχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 22 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.