ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι περιλαμβάνει το νέο πλέγμα μέτρων για τα Χριστούγεννα

09:18 - 23 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Τι περιλαμβάνει το νέο πλέγμα μέτρων για τα Χριστούγεννα
Λίγες ώρες μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα self test τις γιορτές, οι επιστήμονες πρότειναν τη λήψη επιπλέον μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Αν και αρχικά η κυβέρνηση φαινόταν δηλαδή να έχει αποφασίσει να περάσει τις γιορτές μόνο με επιπλέον testing, οι επιστήμονες ζητούν μεγαλύτερη δράση.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, στο άμεσο «πακέτο» μέτρων περιλαμβάνονται:

· Χρήση της μάσκας παντού και διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ-95) σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

· Διενέργεια rapid test για όλους τους εισερχόμενους στη χώρα κατά τη 2η και 4η ημέρα της άφιξής τους.

· Αναβολή όλων των ανοιχτών μαζικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών.

Ειδικότερα, η Επιτροπή εισηγείται την εφαρμογή τους το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφευχθούν τυχόν νέες εστίες υπερμετάδοσης σε χώρους μαζικής προσέλευσης, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και τα γήπεδα.

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα μέτρα σε σύσκεψη εντός της ημέρας και το απόγευμα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πέραν αυτών, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας προγραμματίζεται να συνέλθει εκ νέου αμέσως μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων, δηλαδή την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου και δεν αποκλείεται να εισηγηθεί κι άλλα μέτρα για μετά την Πρωτοχρονιά.

Για τότε άλλωστε είχε προσδιορίσει το χρόνο για επιπλέον μέτρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ουσιαστικά την επέκταση της τηλεργασίας και τη μείωση του ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.