ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση μετά την Πρωτοχρονιά

08:55 - 27 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Ποια νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση μετά την Πρωτοχρονιά
Νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού αναμένεται να προτείνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα (27/12) για να εκτιμήσει την αποδοτικότητα των πρόσφατων μέτρων.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για ήπια μέτρα ώστε να μπει «φρένο» στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα για αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. «Σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνουν lockdown», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται η τηλεργασία τουλάχιστον στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλαγές στην πληρότητα στα εμπορικά καταστήματα, καθώς και αλλαγές στο ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. Σε ό,τι αφορά ειδικά τη διασκέδαση, οι ειδικοί εξετάζουν τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα, καθώς επίσης και να λειτουργούν τα μαγαζιά μόνο για καθήμενους.

Παράλληλα, προβλέπεται περιορισμός στην πληρότητα των καταστημάτων στη διασκέδαση, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Στα γήπεδα εξετάζεται πληρότητα μέχρι 30% ή καθολική απαγόρευση φιλάθλων.

Τα παραπάνω μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 μέρες και από κει και πέρα θα υπάρξει επανεξέταση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η επανεξέταση να γίνει νωρίτερα.

Τέλος, στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο για ελάφρυνση στη φορολογία για κέντρα διασκέδασης και εστίαση σε περίπτωση που, τελικά, ληφθούν μέτρα για το επόμενο 15ήμερο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 27 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.