ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός προϋπόθεση για επιστροφή στην κανονικότητα

19:38 - 21 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός προϋπόθεση για επιστροφή στην κανονικότητα
Επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι εισερχόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας του κορoνοϊού, ωστόσο ο τομέας των εμβολιασμών δεν επιδέχεται χαλάρωση, διαμήνυσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί προϋπόθεση για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Υπογράμμισε, δε, ότι οι ανεμβολίαστοι θα είναι η πιο ευάλωτη ομάδα. 

Αυτό το διάστημα που όλες οι χώρες βαίνουν στη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις σχετικά με την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του ΠΟΥ, όπως τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού παγκοσμίως.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έσπασε το «φράγμα» των 20 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα.

Επισήμανε, δε, ότι άνω του 95% των δικαιούχων έχει κάνει αναμνηστική δόση.

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν νεότερα για παραλαβή του εμβολίου της Novavax, γι’ αυτό και δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία ανοίγματος της σχετικής πλατφόρμας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:55 - 21 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.