ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη Τοπαλούδη: Έγινε μακελειό!

19:19 - 21 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη Τοπαλούδη: Έγινε μακελειό!
Ξεκίνησε και πάλι σήμερα (21/3) η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τη δολοφονία και το βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Σημαντική και συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του ιατροδικαστή Παν. Κοτρέτσου, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία -νεκροτομή στη σορό της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Ο ιατροδικαστής κ. Κοτρέτσος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η εγκληματική ενέργεια διαπιστώθηκε εξ’ αρχής. Τα ευρήματα «φώναζαν». Υπήρχαν χαρακιές στο λαιμό του θύματος, ήταν από αιχμηρό όργανο. Υπήρχαν και οι εκχυμώσεις στο τράχηλο που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού. Οι εκχυμώσεις αυτές έγιναν με δυο χέρια».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κοτρέτσος η αιτία του θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη ήταν ο πνιγμός. «Τα τραύματα της κεφαλής θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν όμως, διότι μεσολάβησε ο πνιγμός. Επίσης αυτά τα τραύματα της κεφαλής τα εντοπίζουμε όταν υπάρχει μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Είναι πιθανό το άτομο να βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση», ανέφερε ακόμη ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Αν πήγαινε στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε.

Πολύ σημαντικά και όσα ανέφερε στο ακροατήριο ο Λιμενικός Θωμάς Ζώβας σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το αποτρόπαιο έγκλημα, για το οποίο έχουν σε πρώτο βαθμό καταδικαστεί ένας 26χρονος Ροδίτης και ένας 24χρονος Αλβανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Ζώβας, ο οποίος έκανε τις έρευνες για τη σύλληψη των δραστών και την ταυτοποίηση του θύματος, περιέγραψε πως οδηγήθηκε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, εξετάζοντας αρχικά το υλικό της κάμερες που βρίσκονταν έξω από το σπίτι του θύματος. Από αυτό «φάνηκε» η συνάντηση, το μοιραίο βράδυ, της Ελένης Τοπαλούδη με τους δυο κατηγορούμενους. Ο 24χρονος κατηγορούμενος περίμενε την κοπέλα έξω από το σπίτι της και μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο είχε φτάσει εκεί, κάθονταν ο 26χρονος Ροδίτης.

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο κ. Ζώβας, περιέγραψε: «Πήγαμε στο τόπο του εγκλήματος (στον όρμο όπου βρέθηκε η σορός της κοπέλας). Μόνο κάποιος που ήξερε καλά την περιοχή θα μπορούσε να τη γνωρίζει. Είναι μια περιοχή φοβερά δύσβατη. Από τις κάμερες φαινόταν να περνούν εκείνη τη μέρα μόνο δυο αυτοκίνητα. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο φαινόταν και στο βίντεο κάτω από το σπίτι της Ελένης, και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση. Αρχικά εντοπίσαμε τον 24χρονο, στην αρχή συνεργάστηκε πολύ λίγο. Πήγαμε μαζί στο σπίτι του 26χρονου Ροδίτη, εκείνος όμως δεν ήταν εκεί. Μας είπαν ότι είναι στο ξυλουργείο του πατέρα του. Πήγα στο ξυλουργείο. Ήταν εκεί μόνο ο πατέρας, ο οποίος δεν συνεργαζόταν καθόλου και έτσι τον προσήγαγα. Η μητέρα του στην αρχή μας μιλούσε αλλά μετά διέκοψε την επικοινωνία. Στην πορεία πιέστηκε ο πατέρας και έτσι φτάσαμε στον 26χρονο. Πάντως δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμοι».

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο νεαρότερος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής του μίλησε, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το τι έγινε εκείνη τη νύχτα. Ο κ. Ζώβας είπε στο δικαστήριο: «Μας είπε ότι εκείνος ήρθε πρώτα σε συνουσία με το θύμα και μετά πήγε ο 26χρονος, με την Ελένη να αρνείται. Μετά όπως μας είπε της επιτέθηκαν. Μας είπε ότι τη χτύπησαν και οι δυο, γιατί τους είπε ότι θα πάει στην Αστυνομία. Μας είπε ακόμη, πως την κρατούσε ο ένας και ο άλλος τη χτυπούσε. Από τα ευρήματα φαινόταν ότι η κοπέλα έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα. Ο 24χρονος είπε ότι τα χτυπήματα με το σίδερο το έκανε ο άλλος. Είπε ότι μετά αποφάσισαν να την τελειώσουν. Πήραν και το μαχαίρι και τη μαχαίρωσαν αλλά στράβωσε γιατί ήταν χοντρόπετση, έτσι ακριβώς μου ακριβώς. Πήγαμε στο σημείο, όπου βρέθηκε την κοπέλα με τον 24χρονο. Δεν ήξερε καλά τη διαδρομή και μετά από κόπο βρήκαμε το γκρεμό που την έριξαν. Μου είπε ότι την έριξαν μαζί με τον 26χρονο, και μετά επέστρεψαν να καθαρίσουν το σπίτι. Εκεί βρήκαμε ένα πλαστικό κομμένο κουβά που είχαν πετάξει τα ρούχα της κοπέλας αλλά κάποια αντικείμενα είχαν μείνει στα βράχια. Ψάξαμε και είδαμε πως κάτω από το σπίτι του 26χρονου έμενε η γιαγιά του».

Πρόεδρος: Θεωρείτε ότι άκουσε κάτι;

Μάρτυρας: Όπως είδαμε, είχε γίνει μακελειό. Σίγουρα είχε γίνει φοβερή φασαρία.

«Σας μιλάω για δύσκολες καταστάσεις, βασανιστήριο. Ο στηθόδεσμος δεν βγήκε από το σώμα της, γιατί δεν υπήρχε η συναίνεσή της κοπέλας. Τα ρούχα της ήταν σχισμένα Είναι φως φανάρι, τι το έγινε. Η κοπέλα πιέστηκε να κάνει σεξ και με τους δυο, αντιστάθηκε και τη σακατέψανε» είπε ακόμη ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Υπεράσπιση: Προκύπτει από τη δικογραφία πως είχαν κανονίσει να φάνε σουβλάκι. Μπορούσε η Ελένη να πονηρευτεί κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Πονηρεύτηκε όταν είδε τη διαδρομή να αλλάζει γι’ αυτό και έστειλε το μήνυμα στη φίλη της και της έγραψε «πάρε με τηλέφωνο». Όλο αυτό γενικότερα, δείχνει ότι η κοπέλα πήγαινε κάπου στο άγνωστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.