ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» κατάργησης του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60

17:02 - 22 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
«Παράθυρο» κατάργησης του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών άφησε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και το πότε ακριβώς θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών.

«Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν δίνει αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», είπε συγκεκριμένα. 

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών είπε πως «όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί, έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να έχουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται.

Ο κύριος σκοπός όλων μας είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:04 - 22 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.