ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλυμνος: Αστυνομικοί απέτρεψαν φοιτήτρια να καταγγείλει τον βιασμό της-Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

17:07 - 06 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Κάλυμνος: Αστυνομικοί απέτρεψαν φοιτήτρια να καταγγείλει τον βιασμό της-Παρέμβαση Θεοδωρικάκου
Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε η καταγγελία 19χρονης που υποστηρίζει ότι μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου για να αναέρει τον βιασμό της, αλλά οι αστυνομικοί την απέτρεψαν.

Η νεαρή φοιτήτρια ταξίδεψε στη συνέχεια για την Αθήνα όπου και υπέβαλε μήνυση την επόμενη μέρα, σε βάρος του φερόμενου ως βιαστή, ενώ καταγγέλλει επίσης ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από την αδελφή του άντρα που κατήγγειλε.

Η 19χρονη μετέβη εκ νέου στο ΑΤ Καλύμνου, όπου έκανε μήνυση στην αδελφή τού φερόμενου ως δράστη, για σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή, αναφέροντας ότι της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε, ενώ και η κατηγορούμενη υπέβαλε μήνυση στην 19χρονη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού της 19χρονης φοιτήτριας.

Τι ισχυρίζονται οι αστυνομικοί

Πάντως, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί του ΑΤ Καλύμνου υποστηρίζουν ότι δεν απέτρεψαν την κοπέλα να υποβάλει την καταγγελία. Όπως αναφέρεται σε επίσημη αναφορά προς το Αρχηγείο, η 19χρονη εμφανίστηκε στο ΑΤ το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2022 και ανέφερε προφορικά ότι υπέστη βιασμό, κατονομάζοντας συγκεκριμένο άτομο.

Οι αστυνομικοί, πάντα σύμφωνα με την αναφορά τους, την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να δώσει έγγραφη κατάθεση, αλλά αυτή ζήτησε να μιλήσει πρώτα με την δικηγόρο της, βγήκε από το τμήμα και δεν επέστρεψε.

Οι αστυνομικοί, με εντολή εισαγγελέα προσήγαγαν τον φερόμενο ως δράστη, αλλά και πάλι με εισαγγελική εντολή τον άφησαν ελεύθερο το βράδυ της ίδιας μέρα, καθώς δεν εμφανίστηκε η κοπέλα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.