ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλλιακμάνης-ΑΠΘ: Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια επιβάλλουν την παρουσία αστυνομίας

09:49 - 30 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Καλλιακμάνης-ΑΠΘ: Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια επιβάλλουν την παρουσία αστυνομίας
Σχετικά με τις εικόνες βίας στα πανεπιστήμια και στα επεισόδια στο ΑΠΘ που επιβάλλουν την παρουσία της αστυνομίας, μίλησε ο πρόεδρος αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στην ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιακμάνης, τόνισε:

«Μπορεί να είναι λάθος μήνυμα και στην κοινωνία να μπουν αστυνομικοί μέσα στα Πανεπιστήμια γιατί γίνονται βίαιες ενέργειες μέσα εκεί. Ο κόσμος στέλνει τα παιδιά του να μάθουν γράμματα και όχι να παίζουν πετροπόλεμο και να ρίχνουν μολότοφ. Είχαν γίνει άνδρα ανομίας. Βγαίνανε έξω από τα πανεπιστήμια, έκαναν έκτροπα, έριχναν μολότοφ σε αστυνομικούς,  έκαιγαν καταστήματα και μετά έμπαιναν μέσα και είχαν άσυλο. Άσυλο σε τι; Στην ανομία και όχι στις ιδέες. Άρα αυτοί οι ίδιοι που έκαναν και κάνουν επεισόδια στο ΑΠΘ επιβάλλουν να είναι η αστυνομία εκεί».

Αναφερόμενος στις εικόνες βίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στις αλλαγές που έχουν επέλθει όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι «παλαιότερα καιγόταν όλη η Αθήνα, καιγόταν η Θεσσαλονίκη. Καθημερινά είχαμε επεισόδια. Το πρόβλημα ήταν γενικό».

Μάλιστα, όπως τόνισε, «όσοι συνεχίζουν να κάνουν έκτροπα επιβάλλουν την παρουσία της αστυνομίας εκεί. Κανένας δεν το θέλει. Καμία κυβέρνηση και καμία αστυνομία δεν θέλει να έχει αστυνομία στα πανεπιστήμια. Όταν όμως το επιβάλλουν αυτές οι καταστάσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.