ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υγειονομικοί: Στάση εργασίας στην Αθήνα-24ωρη απεργία στην περιφέρεια στις 22/6

18:27 - 20 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Υγειονομικοί: Στάση εργασίας στην Αθήνα-24ωρη απεργία στην περιφέρεια στις 22/6
Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 22 Ιουνίου, με 24ωρη απεργία για τους εργαζομένους στις δημόσιες δομές υγείας της περιφέρειας και στάση εργασίας 8πμ-15μμ στην Αττική. Στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ: «Δουλεύουμε εφέτος το καλοκαίρι με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, νοσήσεις, αναστολές εργασίας).

Το εναπομείναν εξαντλημένο προσωπικό με περικοπές κανονικών αδειών και ρεπό, επί δύο έτη εφέτος για τρίτο χρόνο του χορηγούνται λίγες ημέρες κανονικής άδειας λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

Οι λιγοστοί αποδεκατισμένοι συνάδελφοι νοσηλευτές που σε πολλές περιπτώσεις είναι ένας ή δύο σε κάθε κλινική απόγευμα και νύκτα, καλούνται να συμπληρώσουν το πολυσέλιδο έντυπο του ΟΔΙΠΥ που περιλαμβάνει ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις.

Η συμπλήρωση στοιχείων ασθενών που αφορούν ιατρικές πράξεις δεν πρέπει να συμπληρώνονται από τους νοσηλευτές και θα πρέπει να αφαιρεθούν. Προειδοποιούμε ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων που είναι νοσηλευτικές πράξεις λόγω ελλείψεων προσωπικού. Δημιουργούνται δυσλειτουργίες και αναστάτωση στη λειτουργία των κλινικών των Νοσοκομείων.

Διεκδικούμε:
– Ισχυρή Δημόσια Υγεία Πρόνοια
– Μονιμοποίηση συμβασιούχων
– Άρση Αναστολών
– Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
– Ένταξη στα ΒΑΕ
– Αύξηση μισθών – Ανθυγιεινό επίδομα
– Επαγγελματική νόσος – εργατικό ατύχημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.