ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λύτρας: Είμαι 42, υγιής και θα κάνω 4η δόση τώρα

11:07 - 24 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Λύτρας: Είμαι 42, υγιής και θα κάνω 4η δόση τώρα
Ο συνεργάτης του Σωτήρη Τσιόδρα, επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας, συνιστά στους πολίτες να μην περιμένουν τον Σεπτέμβριο για την 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους του, που θεωρούν κάπως... αχρείαστη την 4η δόση, ο κ. Λύτρας τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της απόφασης να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού από τώρα στους 30+ πολίτες.

Αρχικά, ο κ. Λύτρας αναπαράγει ανάρτηση του διάσημου Αμερικανού γιατρού, επιστήμονα και συγγραφέα Έρικ Τόπολ, στην οποία με δύο διαγράμματα για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βρετανία γίνεται σαφές το πώς οι υποπαραλλαγές της Ομικρον προκαλούν απότομη άνοδο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που πολύ πρόσφατα άρχισαν να κυριαρχούν, έχουν ήδη προκαλέσει έντονη αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Ο κ. Λύτρας στη συνέχεια επαναλαμβάνει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει βαριά νόσο (νοσηλεία/διασωλήνωση/θάνατο) και χρόνια συμπτώματα. Ακόμη και αν δεν κινδυνεύουμε όλοι το ίδιο, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός για όλους και ο τρόπος για να μειώσουμε δραστικά αυτόν τον κίνδυνο, είναι το εμβόλιο.

Υπογραμμίζει επίσης ότι το εμβόλιο είναι τρομερά αποτελεσματικό απέναντι στην απειλή βαριάς νόσησης, που αυξάνεται όσο αυξάνει και η ηλικία του ατόμου. Ακόμη σημαντικότερο, περιορίζει τον κίνδυνο long COVID που αφορά όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Προειδοποιεί κατά της λογικής «να περάσει το καλοκαίρι». Η συνετή επιλογή είναι να έχουμε διαρκώς την βέλτιστη προστασία, «για το φθινόπωρο, θα το δούμε τότε!» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Και τέλος δηλώνει, «Σε ότι με αφορά, εγώ (42 ετών, υγιής) θα κάνω την 4η δόση τώρα (~6.5 μήνες από την 3η). Επίσης, συνεχίζω να φοράω μάσκα Ν95 σε όλους τους κλειστούς χώρους, να αποφεύγω το συνωστισμό κ γενικά να προσέχω όσο μπορώ - χωρίς να είμαι και στη γυάλα!».

{https://twitter.com/TheodoreLytras/status/1540068851940999168}

Τελευταία τροποποίηση στις 11:10 - 24 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.