ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καβάλα-Antonov: Δεν βρέθηκαν τοξικά στοιχεία- Ανασύρθηκαν οι οκτώ σοροί

21:31 - 17 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Καβάλα-Antonov: Δεν βρέθηκαν τοξικά στοιχεία- Ανασύρθηκαν οι οκτώ σοροί
Με αγωνία παρακολουθούν οι κάτοικοι της περιοχής τις εξελίξεις σχετικά με τη φονική πτώση του αεροσκάφους Antonov στο Παλαιοχώρι Καβάλας, με τα βλέμματα να στρέφονται στα αίτια της συντριβής αλλά και στο φορτίο που μετέφερε το Antonov.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης και των 8 σορών από το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε χθες στην Καβάλα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά τους στο Γ.N. Κομοτηνής.

Κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατίθεται όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από τη περιοχή του δυστυχήματος.

Eπίσης έχει ξεκινήσει και η έρευνα στο σημείο του δυστυχήματος για τα βλήματα που μετέφερε το αεροπλάνο, ενώ φαίνεται πως έχει βρεθεί και αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επικίνδυνων ουσιών.

Όπως περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στην έκτακτη ενημέρωση νωρίτερα, οι αρχές ενημερώθηκαν αμέσως μετά την πρόσκρουση πως το αεροσκάφος μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά και ακαριαία στήθηκε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο σημείο.

Νωρίτερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Σερβίας έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για το φορτίο του αεροσκάφους που έπεσε στην περιοχή δυτικά της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir – εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Αντόνοβ μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Το χρονικό 

Το αεροσκάφος τύπου Αντόνοβ μεταφοράς φορτίου (cargo) έπεσε λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας, αφού πρώτα έπιασε φωτιά στον αέρα.

Το αεροσκάφος τύπου Αντόνοβ είχε 4 κινητήρες, εκ των οποίων ο ένας πήρε φωτιά και για αυτό ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, όμως δεν τα κατάφερε. 

Από την πτώση του αεροπλάνου και μετά ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις. Στο σημείο της πτώσης κατευθύνθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στα γύρω χωριά διακόπηκε για αρκετή ώρα η ηλεκτροδότηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:54 - 17 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.