ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα

21:42 - 20 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 18:00 στη Σαλαμίνα.

Σε εξέλιξη παραμένει στο λόφο Πατρίς. Η κατάσταση και στο τρίτο μέτωπο είναι αντιμετωπίσιμη, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπήρξε συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Αρχικά η πυρκαγιά ξέσπασε στο λόφο Πατρίς. Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασαν δύο ακόμα πυρκαγιές, σε Μύλους και Θέατρο. Πρόκειται για δύο περιοχές, καμένες παλαιότερα, με φυσική αναγέννηση. Η πυρκαγιά έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση. Αυτή την ώρα όλα τα μέτωπα βρίσκονται υπό έλεγχο.

Λίγο πριν από τις 20:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Θριάσιο Νοσοκομείο για τυχόν εγκαυματίες.

Στον λόφο Πατρίς επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο που έκαναν ρίψεις μέχρι τη δύση του ηλίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:42 - 20 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.