ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στη στρατιωτική παρέλαση- Μηνύματα ενότητας και περηφάνειας

16:02 - 28 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στη στρατιωτική παρέλαση- Μηνύματα ενότητας και περηφάνειας
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, γιορτάζοντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οικογένειες με μικρά παιδιά παρακολούθησαν την παρέλαση, ενώ έντονο ήταν το χειροκρότημα και μεγάλη η συγκίνηση.

Τα νεοπαραληφθέντα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder, ξεχώρισαν φέτος, ενώ ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή της διέλευσης του καταδιωκτικού Spitfire που συνοδεύονταν από F-16. Για πρώτη φορά, πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης τα Rafale F3R. Παράλληλα, εντυπωσίασαν και τα άρματα  μάχης, τα υπερσύγχρονα Leo 2 Hell αλλά και το αυτοκινούμενο πυροβολικό μάχης.

Οι ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού απέσπασαν ενθουσιώδες χειροκρότημα, ενώ  τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση έκλεισαν τμήματα των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το μήνυμα της Σακελλαροπούλου 

«Το "ΟΧΙ" στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στη φασιστική εισβολή και η ηρωική αντίσταση του λαού μας αποτελούν μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, την οποία με σεβασμό τιμήσαμε στη σημερινή παρέλαση», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Το πνεύμα της εθνικής ενότητας που σφυρηλατήθηκε στο αλβανικό έπος είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας», τόνισε η κα Σακελλαροπούλου και υπογράμμισε: «Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπερασπίζονται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.