ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 95,7% η συμμετοχή στις εκλογές για ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων

16:33 - 10 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Στο 95,7% η συμμετοχή στις εκλογές για ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων
Καθολική ήταν η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ψηφιακές εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε 10 πανεπιστήμια της Ελλάδας και από τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, στην ηλεκτρονική κάλπη «προσήλθαν» οι 3.043, αγγίζοντας το ποσοστό του 95,7%.

«Το γεγονός του τόσο υψηλού βαθμού συμμετοχής των μελών ΔΕΠ στη διαδικασία ανάδειξης των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης προσδίδει και τη μέγιστη νομιμοποίηση στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, ενώ εξασφαλίζεται η αντιπροσωπευτικότητα των απόψεων στο εσωτερικό των Συμβουλίων», ήταν το σχετικό σχόλιο από πλευράς υπουργείου Παιδείας.

Οι ψηφιακές εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε εφαρμογή μίας από τις μεταρρυθμίσεις του νόμου «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», σχετικά με την αλλαγή μοντέλου Διοίκησης των Πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αντί του μονοπρόσωπου οργάνου που ως σήμερα ήταν ο πρύτανης, «η εξουσία διαχέεται και περνά μέσα από φίλτρα συλλογικότητας, αξιοκρατίας και πλουραλισμού, σε ευθυγράμμιση με τις διεθνείς καλές πρακτικές».

«Η ολοκλήρωση των εκλογών με καθολική συμμετοχή δημιουργεί θετική παρακαταθήκη και για τα υπόλοιπα πανεπιστήμιά μας αλλά και για μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, ενισχύει, δε, το ευρύτερο πνεύμα που διαπνέει τον νόμο για αυτονομία, αποτελεσματικότητα, εξωστρέφεια, διασύνδεση με την κοινωνία και τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.