ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5.500 αστυνομικοί επί ποδός για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου

16:33 - 14 Νοε 2022 | Ειδήσεις
5.500 αστυνομικοί επί ποδός για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου
Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα δρακόντεια μέτρα που θα εφαρμοστούν κατά τους φετινούς εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου, απαιτούν την παρουσία τουλάχιστον 5.500 αστυνομικών.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλουν και διμοιρίες από την Περιφέρεια και τα μέτρα αναμένεται να μπουν σε ισχύ από την παραμονή της επετείου, δηλαδή στις 16 Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι. 

Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων. Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια»(μολότοφ, πέτρες,στυλιάρια κ.α).

Τέλος, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, οι «αύρες», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.