ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργίες νοσοκομειακών γιατρών λόγω του ν/σ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

13:56 - 25 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Απεργίες νοσοκομειακών γιατρών λόγω του ν/σ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη
Απεργιακές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν για την ερχόμενη εβδομάδα οι νοσοκομιακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή στις 23 Νοεμβρίου και προβλέπει μια σειρά από τροποποιήσεις σε μισθούς, στη λειτουργία του ΕΣΥ, στην ιατρική εκπαίδευση κ.α.

Το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από την ΟΕΝΓΕ και όλες τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και όπως αναφέρει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) «πρόκειται για νομοσχέδιο -τομή που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας».

Προσθέτει ότι «η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα».  Η ΕΙΝΑΠ, καταλήγει ότι «οι αλλαγές αυτές συνιστούν ταυτόχρονα, ανατροπή και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων».

Το πρόγραμμα των απεργιακών δράσεων είναι συγκεκριμένα:

  • Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή
  • Τρίτη 29/11 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
  • Πέμπτη 1/12 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή με κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, σωματεία, ΑΔΕΔΥ κτλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 25 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.