ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολλοί ξένοι επιλέγουν την Κύπρο για σπουδές. Εσείς, γιατί όχι;

12:35 - 06 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Πολλοί ξένοι επιλέγουν την Κύπρο για σπουδές. Εσείς, γιατί όχι;
Σταθερή ανέλιξη στις λίστες των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο καταγράφει από χρόνο σε χρόνο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η νέα πανεπιστημιακή κατάταξη του Times Higher Education World University Rankings (WUR) για το 2023 επαληθεύει το λόγου το αληθές.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή από τους πιο έγκριτους δείκτες αξιολόγησης παγκοσμίως ότι πλέον η Κύπρος και δη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είναι πλέον ένας ελκυστικός πανεπιστημιακός προορισμός που πλέον ανταγωνίζεται επάξια χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Ολλανδία.

Συνεπώς, κάθε νέος που μαζί με την οικογένειά του σχεδιάζει τις σπουδές του έχει πλέον μία αξιόπιστη επιλογή σε έναν κοντινό, αλλά αξιόπιστο και ελκυστικό προορισμό που εγγυάται σπουδές υψηλού επιπέδου.

Οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αποτελούν άλλωστε τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο.

Μπορούμε να τις εμπιστευτούμε, καθώς αξιολογούν την επίδοση κάθε πανεπιστημίου στους βασικούς πυλώνες της Διδασκαλίας, της Έρευνας, της Μεταφοράς της Γνώσης, καθώς και της Διεθνούς Εμβέλειας. Η διευρυμένη έκδοση του 2023 περιλαμβάνει 1,799 πανεπιστήμια με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα, από σύνολο 25,000 και πλέον πανεπιστημίων που λειτουργούν παγκοσμίως, τα οποία πληρούν τα απαιτητικά κριτήρια της κατάταξης και που έλαβαν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Σταθερή άνοδος για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

UNIC 4 GR CY

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγκαταλέγεται φέτος ανάμεσα στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, δηλαδή στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

Αντίστοιχα, τοποθετείται 157ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 2ο στην Κύπρο και 4ο σε Κύπρο και Ελλάδα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικά βέβαια να σημειώσουμε πως συνεχώς βελτιώνει τη θέση, καθώς αυτό πιστοποιεί τη δουλειά που γίνεται από τη διοίκηση που ανεβάζει διαρκώς τον πήχη.

nicpinakas1

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάχθηκε:

  • 179ο παγκοσμίως ανάμεσα στα «Νέα» πανεπιστήμια, δηλαδή αυτά που έχουν λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (THE Young University Rankings 2022)
  • 122ο παγκοσμίως ανάμεσα στα πανεπιστήμια χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες (THE Emerging Economies Rankings 2022)
  • 36ο παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (THE Impact Rankings 2022).

Επί μέρους κατατάξεις

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2023 ενισχύουν τη θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διεθνώς στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, και στον τομέα της Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται μεταξύ των 151–175 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, και μεταξύ των 176–200 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Κατ’ αναλογία, η κατάταξη τοποθετεί, για άλλη μια φορά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το 1ο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και 35ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Στον τομέα της Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τοποθετείται ως το 1ο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου), και 40ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα της κατάταξης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης ανάμεσα στα:

  • • Κορυφαία 251–300 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα της Ψυχολογίας
    • Κορυφαία 501–600 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα της Κλινικής και Υγείας
    • Κορυφαία 501–600 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών.

nicpinaks2

Οι ξένοι επιλέγουν την Κύπρο για τις σπουδές τους. Εσείς γιατί όχι;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξενεί περισσότερους από 14,000 φοιτητές και φοιτήτριες (εξ αποστάσεως και δια ζώσης), οι οποίοι προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Είναι επίσης το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, καθώς και το μεγαλύτερο εκτός Ελλάδας με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική. Επίσης, μια σημαντική μερίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου προέρχονται από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, προσθέτοντας στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του και αντανακλώντας την εξέλιξή του, κατά την τελευταία δεκαετία, προς μια αναμφισβήτητα διεθνή φοιτητική κοινότητα.

nic3

Κορυφαίοι επιστήμονες

Όλα τα παραπάνω ασφαλώς δεν ήρθαν τυχαία, ούτε χωρίς κόπο. Είναι το όραμα της διοίκησης και οι ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού που φέρνουν τις επιτυχίες.

Επτά (7) μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100,000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση την κατάταξη η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ.

Τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που βρίσκονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, με βάση το πιο πάνω κριτήριο αλλά και το έργο τους για το 2022, είναι οι ακόλουθοι (με αλφαβητική σειρά):

  1. Καθηγητής Δημήτρης Βρόντης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
  2. Καθηγητής Χρίστος Γεωργάλας, Ιατρική Σχολή
  3. Καθηγητής Michael Davidson, Ιατρική Σχολή
  4. Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Ιατρική Σχολή & Σχολή Επιστημών και Μηχανικής
  5. Καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
  6. Καθηγητής Αντρέας Νικολαΐδης, Ιατρική Σχολή
  7. Καθηγητής Mark Sullman, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών

nic2

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Κύπρο ως ακαδημαϊκό προορισμό

Στην ουσία ενδυναμώνεται η ανταγωνιστική της θέση ως ελκυστικός πανεπιστημιακός προορισμός. Η Κύπρος διαθέτει πανεπιστήμια που προσφέρουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή ποιότητα και ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία, στα πρότυπα του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, προσφέρει:

  • Υψηλό επίπεδο ποιότητας (ανάμεσα στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο)
  • Ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία, μαζί και με την επιλογή για μερική φοίτηση σε άλλη χώρα του εξωτερικού μέσω του προγράμματος Erasmus+
  • Προσιτά δίδακτρα και συνολικά χαμηλότερο κόστος φοίτησης σε σχέση με ΗΒ, Ολλανδία και άλλες χώρες
  • Υψηλά επίπεδα ασφάλειας

Πώς είναι να είσαι φοιτητής στην Κύπρο - Ο Chancellor μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του

Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 06 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.