ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομόφωνα ένοχος ο άνδρας που δολοφόνησε τη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο

14:38 - 23 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Ομόφωνα ένοχος ο άνδρας που δολοφόνησε τη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο
Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου ο 30χρονος άνδρας που σκότωσε την τότε σύντροφό του Γαρυφαλλιά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλαν ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε ομολογήσει και ο ίδιος, το τότε ζευγάρι είχε έναν έντονο καυγά με αποτέλεσμα να τη σπρώξει από βράχο μεγάλου ύψους και να πέσει στο κενό, εκεί όπου βρήκε άμεσο θάνατο.

Ακόμα, ο δράστης είχε επικαλεστεί ψυχιατρικά προβλήματα ,ενώ ισχυρίζεται πως πάσχει από διπολική διαταραχή και σε διάφορα χρονικά διαστήματα είχε εκδηλώσει ψυχιατρικά επειδόδια.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το έγκλημα στη Φολέγανδρο έγινε έξω από το αυτοκίνητο με δυο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς). Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του θύτη και του θύματος ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο.

Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη. Ταυτόχρονα ο δράστης κατηγορείται ότι δεν έκανε άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος. Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι έγινε πάλη μεταξύ των δυο πλευρών.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχθηκε ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχολογικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή με το αιτιολογικό ότι ο 30χρονος δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Nα σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου συνεδριάζει προκειμένου να ανακοινώσει την ποινή του δράστη.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:29 - 23 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.