ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: Εντός Φεβρουαρίου η μείωση των κρουσμάτων γρίπης

19:03 - 21 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης: Εντός Φεβρουαρίου η μείωση των κρουσμάτων γρίπης
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης, μίλησε σήμερα (21/1) ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τόνισε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περάσει την κορύφωση της γρίπης και είμαστε σε μια πτωτική τάση. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος. Σίγουρα είμαστε σε μια φάση καλύτερη από ό,τι είμασταν πριν δύο εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων.

Στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε.

Για τα εμβόλια 

Ο κύριος Μαγιορκίνης μίλησε και για τα οφέλη του εμβολιασμού λέγοντας ότι τα εμβόλια και της γρίπης και του κορονοϊού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν.

Σε ό,τι αφορά στις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. «Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται», τόνισε. 

Κλείνοντας ο καθηγητής Μαγιορκίνης εκτίμησε πως όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν εδώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.