ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Novartis: Προφυλακιστέος για απάτη ο «Μάξιμος Σαράφης»

18:05 - 28 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Υπόθεση Novartis: Προφυλακιστέος για απάτη ο «Μάξιμος Σαράφης»
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε σήμερα το πρωί (28/1), ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, «Μάξιμος Σαράφης», που αντιμετωπίζει κατηγορίες για την εμπλοκή του σε κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών, με την έδρα εν τέλει να μην πείθεται και έτσι να οδηγείται στις φυλακές.

Στον «Μάξιμο Σαράφη» αποδίδεται ο κεντρικός ρόλος στην υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που καλείται να αντικρούσει σήμερα, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας προσώπων που υποσχόμενοι άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα.

Ο ίδιος και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κλήθηκαν σήμερα να απολογηθούν για αδικήματα που κατά περίπτωση αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με δημόσια δήλωση του αρνείται όσα του αποδίδονται και ισχυρίζεται πως όλη η υπόθεση «οργανώθηκε σε βάρος του» από «το παρακράτος της ΝΔ» ως «αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018», οπότε και έδωσε κατάθεση υπό το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τελικά τον ανακριτή και τον εισαγγελέα και έτσι κρίθηκε προφυλακιστέος, με τους άλλους δύο κατηγορούμενους που απολογήθηκαν μετά από αυτόν να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.