ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση Phantom: Το τελευταίο «αντίο» στον σμηναγό, Ευστάθιο Τσιτλακίδη (videos)

15:28 - 03 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Πτώση Phantom: Το τελευταίο «αντίο» στον σμηναγό, Ευστάθιο Τσιτλακίδη (videos)
Το τελευταίο «αντίο» είπαν το πρωί της Παρασκευής (3/2) στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη, τον σμηναγό του μαχητικού Phantom F-4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, οι συγγενείς και φίλοι του.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού, η οποία τελέστηκε στον Γρανίτη Δράμας, παρέστησαν σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου, και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Δράμα για την κηδεία του σμηναγού βρέθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλης Κατρίνης.

Χθες, κηδεύτηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δύο αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους αντιπτεράρχους.

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.