ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατέπλευσε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ

15:31 - 17 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Κατέπλευσε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ
Στην προβλήτα Κ14 στο Μαράθι Σούδας κατέπλευσε σήμερα (17/2) το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», που είναι και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης.

Το μήκος της «ναυαρχίδας» του Γαλλικού Π.Ν, είναι 260 μέτρα, το πλάτος 64 μέτρα, το ύψος 75 μέτρα, ενώ έχει πλήρες εκτόπισμα 42.000 τόνων.

Η άφιξή του στη Σούδα πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να πάρει μέρος σε άσκηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής συμφωνίας.

Να σημειωθεί ότι η άφιξη του αεροπλανοφόρου έχει προκαλέσει και αντιδράσεις στην περιοχή.

Ήδη από τις 3 Φεβρουαρίου η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη είχε εκδώσει ανακοίνωση τόσο για το αμερικανικό George W. Bush που κατέπλευσε στον Πειραιά, όσο και για το «Σαρλ ντε Γκωλ», αναφέροντας ότι η παρουσία τους στη χώρα μας «αποτελεί κρίκο στο παραπέρα βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο και έχει περάσει σε επικίνδυνη τροχιά κλιμάκωσης».

Ακόμα, είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις ενάντια στην παρουσία πολεμικών πλοίων όπως το αμερικάνικο «USS Hersel Woody Williams» και το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», στη βάση της Σούδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 17 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.